5 Razloga zašto je lizanje stopala Predivan fetiš

Možda ćete odmah pomisliti da je lizanje stopala kao i sisanje prstića veliki taboo jer je deo fetiša nogu. Iako se može činiti potpuno nepristojnim i možda pomalo odbojnim, ovo je mnogo ukusnije nego što mislite. Iako spada u kategoriju fetiša stopala, dovoljno je popularno i kao samostalan seksualni čin sa kojim svako može da eksperimentiše. Ako ste ikada želeli da ga isprobate ili ste samo radoznali, evo nekoliko stvari koje treba da znate.

1. Da, lizanje stopala može biti i “Lajt“ varijanta.

Ovaj čin je popularan u svetu kinka (posebno u femdom zajednicama), ali to takođe može biti softcore seksualni čin. To proističe iz želje da partneri prosto žele da uživaju u celom telu svog ljubavnika. Dok je “obožavanje stopala“ u klasičnom smislu korak dalje od toga, podrazumeva igru moći gde je jedna osoba podređena drugoj.

Kada je u pitanju igra stopala, neki ljudi misle da je ovo vrsta dominantne aktivnosti i oblik ponižavanja. Ali ne mora da bude. Dom/Sub partneri uvek traže seksi stvari koje mogu da rade, dok svi ostali govore stopala su prosto delovi tela koje oboje imamo. Zavisi samo od toga šta nas loži i kako te delove tela koristimo. U suštini, lizanje stopala je samo fetiš onda ako postoji preterano seksualno uzbuđenje. U suprotnom, potpuno je dovoljno da ga tretirate kao bilo koji drugi deo tela ili erogenu zonu.

2. Ne voli svako ovaj čin (nažalost), ali…

Ako vaš partner odbije tu ideju, umesto da budete uznemireni zbog odbijanja, iskoristite trenutak da ga pitate zašto nije zainteresovan. Pričajte o tome, ali bez navaljivanja. Recite da obožavate kada prelazite jezikom preko te osetljive kože, kada sisate prstiće. Ako je nešto poput golicljivosti što im smeta, ponudite predigru stopala. Pritisak na druge delove stopala može pomoći da se ublaži škakljivost.

3. Postoji Naučni razlog zašto je lizanje stopala tako dobro.

Postoji toliko mnogo nervnih završetaka u stopalima da ne biste verovali! Ne samo lizanje već i golicanje, masaža stopala, grickanje, stimulacija polnog organa i slično. A kada dodate endorfin i erotičnost interakcije sa svojim partnerom na tabu način, to je dobitna kombinacija. Dakle, postoje jasni naučni, fiziološki razlozi zašto je lizanje stopala tako moćno i privlačno.

4. Ne mora da bude “prljavo.

Činjenica je da u fetiš nogu i stopala često spadaju i mirisi, znoj, pa i prljavština. Ali to ne mora da bude tako. Možda volite stopala ali kada su čista, negovana i mirisna. Zato, ne plašite se da pre same igre uvedete i dobro staro pranje stopala. Ovo dodaje novi nivo intimnosti. Takođe može učiniti da se vaš partner oseća bolje i opuštenije kada su njegovi nožni prsti u vašim ustima. Zapravo, priprema može biti jednako seksi. Neki obožavaoci stopala smatraju da je čišćenje stopala svog partnera deo celokupnog rituala.

5. Tretirajte lizanje stopala kao oralni seks.

Lizanje i zadirkivanje osetljivih delova, poput vrhova prstiju vašeg partnera, je sjajno za početak. Zamislite to kao genitalni oralni seks – želite da počnete polako i mekano, a zatim da se pojačate. Takođe možete pokušati da vrtite jezikom oko prstiju, kao i da ljubite i ližete nežno područje između svakog nožnog prsta. Ne morate da koristite samo svoj jezik. Fizički čin sisanja prstiju vašeg partnera koji uključuje vaše usne je jednako napaljiv za oboje. Mi preporučujemo da počnete sa rukama – masažom stopala, a zatim pređete na ljubljenje pojedinačnih prstiju. Lizanje neka usledi malo kasnije.